Pasta met tomaat, aubergine en véél mozzarella

    Pasta met tomaat, aubergine en véél mozzarella

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Nog een comfort gerecht. Als het weer begint om te slaan krijg ik erg behoefte aan gerechten waar je een goed gevoel van krijgt. Dit is een makkelijke, smakelijke en voedzame pasta. Tegen de tijd dat je gaat eten is de mozzarella gesmolten, draderig en heerlijk romig van smaak. Een zalige combinatie met tomaat, een beetje rode peperpasta en aubergine.

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 2 pakken gezeefde of gepelde tomaten
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • hand verse basilicum
    • 4 eetlepels slagroom of kookroom
    • 450 gram pasta, bijvoorbeeld penne
    • 2 bollen mozzarella
    • 1 stuk Parmezaanse kaas om te raspen
    • wat olijfolie zeezout en versgemalen zwarte peper
    • een puddinglepel rode peperpasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    2. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm en bak deze in wat olijfolie in ongeveer 8 minuten goudbruin.
    3. Snipper de ui en de knoflook ondertussen, eventueel in een keukenmachine.
    4. Voeg de ui en knoflook toe aan de goudbruine aubergine.
    5. Als de knoflook en ui ook goudbruin zijn, voeg je de tomaten toe met wat zout en peper. Voeg ook de rode peperpasta en balsamicoazijn toe.
    6. Scheid de blaadjes van de basilicumsteeltjes. Knip de steeltjes fijn en voeg toe aan de saus.
    7. Roer de saus door en voeg na 15 minuten de room toe. Kook ondertussen de pasta.
    8. Als de pasta klaar is voeg je de in stukjes gescheurde mozzarella toe en de basilicumblaadjes toe aan de saus en roer door.
    9. Voeg de pasta toe en serveer met het stuk Parmezaanse kaas.

    Tip 1:

    Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter! Bereiding, foto en styling: Dagmar

    Tip 2:

    Vervang eventueel de pasta door een koolhydraatarme variant.

    Bekijk dit op mijn blog

    www.vertruffelijk.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren