Chocolade marquise

    Chocolade marquise

    1keer bewaard
    4uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze chocolade marquise met karamelpeer en vanilleroom is een luxe chocoladedessert met een mooie presentatie.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het gebak
    • 80 gram bloem
    • 80 gram suiker
    • snuf zout
    • 2 eieren
    • rasp van 1 citroen
    • cognac
    • Voor de chocolademousse
    • 120 gram pure chocolade
    • 5 eiwitten
    • 50 gram poedersuiker
    • 3 dl slagroom
    • Voor de karamelperen
    • 4 kleine peren
    • perenlikeur
    • 100 gram suiker
    • Voor de vanilleroom
    • 1 vanillestok
    • 30 gram suiker
    • 1,5 dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Kneed van bloem, suiker, zout, eieren, citroenrasp een soepel gebak. Laat een uur rusten en bak het in een ingevette bakvorm af in een oven van 160°C, ong 20 minuten. Als een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Steek er dan rondjes uit van 6 cm doorsnee en besprenkel ze met wat cognac. Vouw er bakpapier omheen zodat een koker ontstaat van circa 6 cm hoog.
    2. Smelt de chocola au bain-marie en laat wat afkoelen. Klop het eiwit stijf evenals de slagroom. Spatel de slagroom samen met de poedersuiker door het eiwit. Spatel dit mengsel vervolgens door de chocola. Schep de chocola in de kokertjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    3. Ondertussen de peren schillen en beetgaar koken. Geheel af laten koelen in de koelkast. Karamel maken van suiker en perenlikeur en deze heet over de ijskoude peren gieten.
    4. Vanillestok spijten en een half uur laten trekken in room waaraan de suiker is toegevoegd. Doe dit terwijl je de room verwarmt, maar laat het niet koken. Na het half uur het merg eruit schrapen en terug in de room doen.
    5. De Chocolade marquise met de karamelpeer serveren en besprenkelen met de vanilleroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren