Kipfilet in dragon-vermouthmarinade

    Kipfilet in dragon-vermouthmarinade

    13keer bewaard
    30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze kip wordt voor grillen, bakken of barbecuen gemarineerd in olijfolie, vermouth en verse dragon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 1 eetlepel citroenpeper
    • 225 ml droge vermouth
    • 3 eetlepels olijfolie
    • een handvol verse dragon, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. De kipfilets royaal met peper bestrooien. Kip, vermouth, 3 eetlepels olijfolie en dragon in een grote, hersluitbare plastic zak doen en minstens 6 uur of een nacht in de koelkast laten marineren.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten en daarin de filets aan beide zijden aanbraden. 125 ml marinade toevoegen, het vuur matig laag zetten en in een gesloten pan ong. 20 minuten laten sudderen tot de kip van binnen niet meer roze is.

    Voor het grillen

    Verhit de grill tot matig heet. Plaats kipfilets op rooster en grill, onafgedekt, 20 min. Bedruip tijdens het grillen af en toe met marinade.

    Voedingswaarden

    Met de voedingswaarden voor dit recept wordt de gehele hoeveelheid marinade meegerekend. Hoeveel marinade er uiteindelijk geconsumeerd wordt zal af hangen van de bereidingswijze en hoe lang het vlees gemarineerd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FrédeGroot
    1

    Werkelijk zalig!!!! Een aanrader, pff.... heerlijk zeg. - 23 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren