Tonijn met auberginekaviaar

    Tonijn met auberginekaviaar

    1keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een voorgerecht voor tijdens de kerstdagen waarbij gebakken verse tonijnfilet wordt geserveerd met auberginekaviaar, gedroogde gandaham en basilicumolie.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 x 125 gram tonijnfilet
    • 2 kleine aubergines
    • 1 eetlepel kappertjes
    • rasp van een halve citroen
    • half bosje bieslook, gehakt
    • 1 sjalot, fijngesneden en gestoofd
    • 2 tenen knoflook, doorgesneden
    • 4 plakken Gandaham
    • 25 gram basilicum
    • olijfolie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Snij de aubergines in dikke plakken sprenkel er olijfolie overheen. Bak ze in een oven van 220°C samen met de knoflook in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de plakken dan in kleine stukjes en meng ze met de citroenrasp, sjalot, bieslook en kappertjes.
    2. Droog de ham op bakpapier in een oven van 90°C gedurende een klein uur. Bestrijk de ham licht met olijfolie.
    3. Pureer de basilicum met de olie en proef op peper en zout.
    4. Bak de tonijn snel om en om in een anti-aanbakpan en laat even rusten in een oven van 75°C.
    5. Serveer de tonijn met de auberginekaviaar en gandaham en besprenkel met de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren