Wildzwijnsbiefstukjes met stamppot

    Wildzwijnsbiefstukjes met stamppot

    1keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wildzwijnsbiefstukjes met een stamppotje van rosevalaardappel en snijbonen met een biersaus met grove mosterd en gedroogde Ardennerham met rozemarijnolie.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 wildzwijnbiefstukjes van 60 gram, elk opgebonden
    • 8 plakken Ardennerham
    • rozemarijnolie
    • Voor de saus
    • 150 gram gerookt spek in blokjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, in stukken
    • halve winterwortel in stukken
    • 1 prei, in stukken
    • 1 stengel bleekselderij, in stukken
    • laurierblad
    • paar blaadjes salie
    • 2 flessen donker bier
    • 2 dl wildfond
    • grove mosterd, naar smaak
    • Voor de stamppot
    • 750 gram rosevalaardappelen
    • bouillon, genoeg om de aardappels te bedekken
    • 4 eetlepels crème fraiche
    • olijfolie
    • truffelolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 12 snijbonen, in snippers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Droog de Ardenner ham op een bakblik gedurende ruim een uur in een oven van 100°C. Draai de plakjes zo nu en dan om. Haal ze uit de oven en bestrijk ze met rozemarijnolie.
    2. Fruit het spek even mooi bruin en voeg dan de groenten en kruiden toe. Bak dit ongeveer 20 minuten onder af en toe roeren. Blus af met bier en doe er dan de fond bij en laat nog 1,5 uur zacht trekken. Zeef de saus dan en voeg dan de mosterd toe.
    3. Kook de rosevalaardappelen gaar in bouillon, pureer ze en doe er dan de crème fraiche, olijfolie, truffelolie en zout en peper naar smaak bij.
    4. Kook de snijbonen snel beetgaar en doe de helft door de puree. Bak het vlees kort mooi bruin en daarna 5 minuten in een oven van 180°C. Serveer met saus, Ardenner ham, het stamppotje en de snijbonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren