Soep van knolselderij met gefrituurde pastinaak en paddenstoelen

    Soep van knolselderij met gefrituurde pastinaak en paddenstoelen

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Soep van knolselderij met gefrituurde pastinaak, trompettes de la mort en shiitake paddenstoelen. Het is ook mogelijk andere wilde paddenstoelen te gebruiken.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ knolselderij, in stukken
    • 2 aardappelen, in stukken
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • wit van 1 prei, fijngesneden
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • laurierblad
    • boter, om in te bakken
    • ½ liter kipfond
    • 1 dl room
    • 2 eetlepels crème fraiche
    • scheut sherry
    • truffelpasta, naar smaak
    • 50 gram trompettes de la mort
    • 8 shiitake paddenstoelen
    • 1 pastinaak, in dunne schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Zet de knolselderij, aardappelen sjalotten, prei, knoflook en het laurierblad even aan in wat boter, doe er dan de bouillon bij en kook alles gaar. Pureer het dan en voeg de room, crème fraiche, plus de sherry en wat truffelpasta toe.
    2. Bak de paddenstoelen kort in wat boter en frituur de pastinaak in een laag olie of frituurpan tot deze beetgaar en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
    3. Serveer de paddenstoelen en gefrituurde pastinaak in de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren