Ravioli aperto

    Ravioli aperto

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ravioli aperto is een ravioli die open wordt geserveerd, in dit geval met een smakelijke kervelsaus en een vulling van gebakken anijschampignons, spinazie, sjalot en knoflook. Ook worden er witte asperges naast geserveerd (optioneel).

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pasta
    • 125 gram harde bloem
    • 1 ei
    • 1 eidooier
    • zout
    • Voor de groenten
    • 8 asperges
    • boter
    • 500 gram wilde spinazie
    • 200 gram anijschampignons, gehalveerd
    • 3 sjalotten
    • 2 tenen knoflook
    • Voor de kervelsaus
    • 2 dl witte wijn
    • 2 dl groentebouillon
    • 3 eidooiers
    • bosje kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Voor de pasta:

    3. Meng bloem, ei en zout goed tot een niet te droge en niet te natte massa en draai er plakken van. Snij hieruit vellen van 20 x 10 cm.
    4. Voor de groenten:

    5. Schil de asperges goed en zet hem op met gezouten koud water en boter. Breng aan de kook laat 2 minuten doorkoken en zet apart (ongeveer 20 minuten in het hete kookvocht laten nagaren).
    6. Roerbak de spinazie. Na het wokken, hak de spinazie fijn en druk het vocht eruit in een zeef. Roerbak vervolgens de anijschampignons samen met de sjalotten en knoflook en houd zowel de spinazie als de champignons warm in een oven van 100°C.
    7. Voor de saus:

    8. Zet alvast een metalen kom klaar in een pan met kokend water, om straks de saus au bain-marie warm te houden.
    9. Kook de witte wijn in tot eenderde en breng samen met de groentebouillon tegen de kook aan, voeg de eierdooiers toe en roer heel goed op heel laag vuur tot een schuimige en gebonden saus ontstaat. Klop er dan van het vuur af de kervel door. Houd au bain-marie warm.
    10. Kook de pastavellen in ruim gezouten water in een tweetal minuten beetgaar.
    11. Leg een pastavel op een voorverwarmd bord leg alle ingrediënten op een helft en vouw de andere helft van het pastavel er over heen. Geef de saus erbij.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren