Snijbonen

    Snijbonen

    2keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik snijd snijbonen gewoon met de hand.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 pond snijbonen
    • ruim water om de snijbonen in te koken
    • 12 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Snijd de puntjes aan de uiteinden van de boontjes af en was ze goed.
    2. Snijd de bonen in stukjes, met een machientje, of met de hand.
    3. Zet de boontjes op met ruim water; zet het vuur lager als ze aan de kook zijn, en laat ze 25 minuten koken.
    4. Bak ondertussen het spek it, breek elk reepje in vier of vijf stukken.
    5. Giet de boontjes af na 25 minuten, en meng het spek erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    1

    Iets anders. Een zusje zei dat m'n moeder altijd stamppot maakte van snijbonen. Het idee sprak me helemaal niet aan, maar toen ik het toch maar eens probeerde vond ik het eigenlijk best wel lekker. Ik maak dan aardappelpuree en meng de snijbonen en het spek erdoorheen. - 07 okt 2009

    Marco
    van
    1

    Iets anders. Aardappelpuree voor 2-3: kook 1 kilo aardappels 17 minuten, giet af en laat nog 2 minuten op laag vuur staan; breng 1/4 liter melk bijna aan de kook in de magnetron (ca. 2 minuten), doe bij de droge aardappels, met een klontje boter, wat versgemalen peper en nootmuskaat, en stamp de aardappelen fijn. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties