Hartige flensjestaart

    Hartige flensjestaart

    2keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hartige gelaagde flensjestaart uit de oven met 3 soorten vulling: één vulling met aubergine, één met doperwten en één met olijven en tomaten.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de flensjes
    • 150 gram bloem
    • 2 eieren
    • 250 ml melk
    • 125 ml water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • snuf zeezout
    • Voor de auberginevulling
    • 1 grote aubergine in plakken
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel balsamico-azijn
    • paar druppels tabasco
    • zout
    • 3 tenen knoflook
    • Voor de doperwtenvulling
    • 125 gram doperwten
    • 40 gram boter
    • 1 venkel, in stukjes
    • ½ dl groentebouillon
    • 25 gram bloem
    • 1 dl slagroom
    • Voor de tomaat-olijvenvulling
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 sjalotten, gesnipperd
    • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
    • 1 teen knoflook
    • paar takjes tijm
    • paar bladen basilicum
    • 100 gram zwarte olijven zonder pit, gehakt
    • parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

      Voor de flensjes:

    1. Doe alle ingrediënten voor de flensjes, behalve de olijfolie, in een kom, meng goed en laat het beslag rusten.
    2. Voor de auberginevulling:

    3. Snijd ondertussen de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze met olie, azijn, tabasco en zout. Zet ze samen met de knoflook op een ovenplaat in een oven van 225 graden en laat de plakken ongeveer 25 minuten garen. Maak ze daarna samen met de knoflook fijn met een vork. Proef op peper en zout.
    4. Voor de doperwtenvulling:

    5. De doperwten in een paar minuten gaar koken en direct koud afspoelen. Snijd de venkel in stukken, blancheer deze en bak ze daarna kort lichtbruin in boter. Doe dan de bouillon erbij en smoor de venkel totdat hij zacht is. Doe de erwten en de bloem erbij. Goed mengen. Voeg dan room toe en breng dit geheel aan de kook. Laat nog even zacht doorkoken.
    6. Voor de tomaat-olijvenvulling:

    7. Fruit de sjalot in olie en doe er de uitgelekte tomaten, olijven, tijm en knoflook bij. Laat deze saus inkoken. Voeg van de kook af de gescheurde basilicum toe. Verwarm de oven op 180°C en bak ondertussen de flensjes in een koekenpan in de olijfolie.
    8. Leg in een beboterde ronde ovenschaal een flensje en bestrijk dat met een vulling en ga door tot alles op is. Bestrooi het geheel met parmezaan en bak de taart vervolgens ongeveer een kwartier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren