Citroencrème

    Citroencrème

    1keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dessert van met Grand Marnier besprenkelde lange vingers bedekt met een romige citroencrème.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 lange vingers in stukken
    • Grand Marnier
    • 2,5 dl slagroom
    • 2 eieren, gescheiden
    • 50 gram suiker
    • geraspte schil van twee citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Besprenkel de stukken lange vingers met Grand Marnier.
    2. Klop de slagroom niet al te stijf, maar de eiwitten juist wel.
    3. Doe de besprenkelde stukken lange vingers in kleine bakjes.
    4. Klop de eidooiers met de suiker en wat Grand Marnier au bain-marie blank en gaar. Klop dit geheel au bain-marie koud in een kom met koud water en meng de citroenschil erdoor en spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het eimengsel. Verdeel dit over de bakjes en zet ze niet langer dan een uur in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren