Koolhydraatarme lasagne: yes you can!

    Koolhydraatarme lasagne: yes you can!

    6keer bewaard
    1uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Op dit moment eet ik wat minder koolhydraten om wat gewicht kwijt te raken. Gelukkig hoef je als foodie om die reden niet op een houtje te bijten. Met wat experimenteren en creativiteit kwam ik op het idee om een lasagne te maken met aubergine in plaats van lasagnebladen. En het smaakte heerlijk! Ik heb de aubergines goudbruin gegrild en toen daarmee de lasagne samengesteld met tomatensaus, gehakt, mozzarella, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Grote kans dat ik voortaan moeilijk kan kiezen uit de traditionele lasagne bolognese en deze heerlijke variant! Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik mij stukken fitter voel sinds ik minder koolhydraten eet. Daar kom ik in een apart artikel nog een keer op terug. Maar nu terug naar hoe je deze heerlijke lasagne maakt!

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gram biologisch (mager) rundergehakt
    • 1 bol (buffel)mozzarella
    • 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
    • 2 aubergines, gewassen en gedroogd
    • 1 pakje Heinz tomatenfritto
    • wat versgemalen peper en zout
    • 1 theelepel rode peperpasta
    • 1 kleine beker crème fraîche
    • wat olijfolie (handig is om die in spray vorm te gebruiken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Braad het gehakt zonder boter of olie rul in een anti-aanbak pan en verwarm de oven alvast voor op 250°C. Voeg de rode peperpasta en wat versgemalen peper en zout toe en roer goed om.
    2. Verwijder de bovenkant (groene kroon) van de aubergines en snijd de aubergine in de lengte in plakken van ruim een halve centimeter. Spray de plakken in met olijfolie en grill de aubergine aan beide zijden goudbruin in een grillpan op medium hitte.
    3. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
    4. Voeg de tomatenfritto toe aan het rulle gehakt. Als de aubergine gegrild is, kan je de lasagne gaan samenstellen.
    5. Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 aubergineplakken. Schep op elke plak een puddinglepel crème fraîche en een flinke eetlepel saus. Leg vervolgens per aubergineblad 1/2 schijfje mozzarella. Herhaal deze handelingen en eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg een vel aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagne maximaal 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo'n 5 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm...!

    Tip

    Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/lasagna-van-aubergine/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ladyxochi
    van
    1

    Ik noem dit niet koolhydraatarm. Het gerecht bevat zo'n 50 gram koolhydraten. Voor één maaltijd is dat veel te veel binnen een koolhydraatarm dieet! Misschien als je de Heinz Tomato Frito vervangt door eigengemaakte tomatenpuree.. - 10 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren