Pasta met broccoli en ham

    Pasta met broccoli en ham

    17keer bewaard
    27min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Tagliatelle met broccoli en hamblokjes, in een romig laagje van slagroom met gebakken sjalotjes en knoflook. Niet te veel saus, gewoon perfect!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 5 porties

    • 500 gr broccoliroosjes
    • 400 gr tagliatelle
    • 1 eetlepel olie
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 250 gr hamblokjes
    • 150-200 ml slagroom
    • peper, zout
    • parmezaanse kaas, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Kook de broccoliroosjes in ruim water in 5 minuten beetgaar, laat uitlekken in een vergiet en spoel kort af met koud water.
    2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    3. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin eerst de knoflook en sjalotjes even aan. Voeg de hamblokjes toe en bak even mee.
    4. Meng de slagroom erdoor en breng aan de kook. Voeg dan de afgegoten tagliatelle en de broccoliroosjes erdoor, breng op smaak met zout en flink wat peper en warm nog 2 minuten door. Voeg eventueel wat meer slagroom toe (of kookvocht van de pasta!) als het iets te droog is.
    5. Bestrooi met een handje parmezaanse kaas en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    1

    Eenvoudig recept, snel te maken en erg lekker! Erg makkelijk om mee te variëren door bijvoorbeeld kip in plaats van ham toe te voegen, of een andere groente. - 22 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren