Bloemkoolsoep met stukjes wortel

    Bloemkoolsoep met stukjes wortel

    8keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige bloemkoolsoep wordt gemaakt met goedkope ingrediënten, is snel klaar en smaakt voortreffelijk. Het recept is vegetarisch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes
    • 2 wortels, geraspt
    • 1 stronk bleekselderij, gesneden
    • 600 ml water
    • 1 groentenbouillonblokje
    • 45 gr boter
    • 3 flinke eetlepels bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel peper
    • 500 ml halfvolle melk
    • 100 - 125 gr geraspte belegen kaas of pittige cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet het water op in een grote pan en voeg de bloemkoolroosjes, bleekselderij, geraspte wortel en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de groenten in 15 minuten gaar worden terwijl het water zachtjes kookt. Giet de pan niet af.
    2. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Ik doe dit gewoon in de pan en houd de staafmixer aan één kant. Je kunt ook de gehele soep pureren, maar ik houd graag stukjes hele groenten over in de soep voor extra bite. Zet de soep even opzij.
    3. Zet een steelpan klaar en smelt daarin de boter. Voeg vervolgens al roerende de bloem toe en bak de bloem op een zacht pitje ong 2 minuten in de boter. Voeg dan geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren. Probeer klontjes glad te roeren. Eenmaal een gladde massa, voeg dan beetje bij beetje de geraspte kaas toe en roer tot een gladde saus.
    4. Voeg de roomsaus bij de soep en roer goed door elkaar. Breng de soep op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren