Vietnamese rijstnoedels met garnalen

    Vietnamese rijstnoedels met garnalen

    7keer bewaard
    35min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Een kom rijstnoedels naar Vietnamees recept. De verrukkelijke saus wordt bereid op basis van knoflook, munt, koriander, vissaus, honing en limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 teentjes knoflook
    • 6 eetlepels verse munt
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 3 eetlepels vissaus
    • 2 eetlepels honing
    • het sap van 1 limoen
    • 2 eetlepels verse gember, fijngesneden
    • 1/4 theelepel gemalen witte peper
    • 100 gr versnipperde kool
    • 200 gr droge rijstnoedels
    • 8 grote, verse garnelen, gepeld en schoongemaakt
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. De barbecue goed heet laten worden. In een blender of of foodprocessor knoflook, 3 eetl munt, koriander, vissaus, honing, limoensap en peper tot een glad geheel pureren.
    2. Een grote pan water aan de kook brengen en daarin noedels en kool in ong. 2 minuten gaar koken.
    3. Intussen de garnalen in een laagje olie drenken en op de hete barbecue goudbruin roosteren (tijdens roosteren 1 keer keren).
    4. De resterende munt fijnsnijden. Noedels en kool in een kom serveren met een laagje saus en garnalen, gegarneerd met munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    lekker snel en vullend - 16 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren