Provençaalse soupe au pistou

    Provençaalse soupe au pistou

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Provençaalse soupe au pistou, een rijkelijk gevulde soep met veel groenten in een smakelijke kippenbouillon. Zowel geschikt als voor- als hoofdgerecht.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippenbouillon
    • olijfolie
    • Voor de soepgroenten
    • 2 winterwortels, in stukken
    • 1/4 knolselderij in stukken
    • 1 kleine prei, in stukken
    • paar takken tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • Voor de te blancheren groenten
    • 100 gram aspergetips
    • 1 bos bosui
    • 100 gram zeekraal
    • 4 bospenen
    • Verdere ingrediënten
    • 2 rode paprika's in fijne repen
    • 1 bos basilicum
    • 1 grote teen knoflook, heel fijn gesneden
    • citroensap
    • boter
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De soepgroenten en kruiden flink aanzetten in wat olijfolie en de bouillon toevoegen en minstens een uur laten trekken.
    2. De paprikarepen poffen in een oven van 150°C. Poffen is het bereiden van voedsel door het flink te verhitten, zonder water of olie toe te voegen.
    3. De bospeen en de overige groenten apart blancheren.
    4. Voor de pistou de basilicumblaadjes plukken, met de knoflook, citroensap, zout en peper pureren en de olijfolie langzaam toevoegen tot een wat dikkere saus ontstaat.
    5. Roer de groenten door de soep en serveer een paar lepels van de saus in elke kom soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren