Voorgerecht van gegrilde groenten en mozzarella

    Voorgerecht van gegrilde groenten en mozzarella

    1keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Voorgerecht van gegrilleerde groenten met buffelmozzarella en salsa verde.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • ½ venkelknol
    • sap van een halve citroen
    • 25 gram boter
    • 125 gram buffelmozzarella
    • 1 teen knoflook
    • vier ansjovisfilets
    • ½ bos peterselie
    • 2 eetlepels citroensap
    • olijfolie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de paprika’s in repen en pof ze met een scheut olijfolie, zeezout en peper in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Venkelknol mooi verdelen in schuitjes van gelijke grootte en opzetten met koud water, roomboter, citroensap en zout. In ongeveer een kwartier gaarkoken, afgieten en met olijfolie bestrijken.
    3. Aubergine en courgette wassen en in plakken snijden van 1cm dikte. Bestrijken met olijfolie en grilleren (op plaat of barbecue).
    4. Voor de salsa verde knoflook met olie, zout, peper en ansjovis pureren met de staafmixer. Geplukte, gewassen en goed gedroogde peterselie toevoegen en nogmaals pureren. Op laatst op smaak brengen met citroensap.
    5. Serveer de groenten samen met de buffelmozzarella en besprenkeld met de salsa verde.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren