Vietnamese lenterolletjes

    Vietnamese lenterolletjes

    91keer bewaard
    50min


    571 personen hebben dit gemaakt

    Deze lenterolletjes zijn erg gezond en worden niet gefrituurd. Een heerlijke variatie tijdens een zomers feestje en als zomers voorgerecht. Serveren met 1 of beide dipsausen. Absoluut de moeite waard, zo lekker zijn ze.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 gr rijstvermicelli of rijstnoedels
    • 8 spring roll of rijstpapier of loempiavellen
    • 8 grote gekookte garnalen, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd
    • 1 1/3 eetlepels verse Thaise basilicum, fijngesneden
    • 3 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 2 blaadjes sla, fijngesneden
    • 2 dessertlepels vissaus
    • 50 ml water
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel knoflook-chilisaus
    • 3 eetlepels hoisinsaus
    • 1 theelepel pinda's, zeer fijn gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:50min 

    1. Een middelgrote sauspan met water aan de kook brengen en daarin de vermicelli in 3-5 minuten al dente koken. Afgieten en goed afspoelen met koud water zodat de vermicelli niet vastkleeft.
    2. Een grote kom vullen met warm water en de vellen elk 1 seconde in het water dippen om te weken. Plat uitleggen en over het midden in een lijn vullen 2 halve garnalen, een handje noedels, basilicum, munt, koriander en sla. Aan beide kanten ong. 5 cm van de rand vrijlaten.
    3. De lege randen naar binnen vouwen en het vel tot een stevige rol draaien. Beginnen met de kant met sla. Procedure herhalen met de resterende ingrediënten.
    4. In een kopje vissaus, water, limoensap, knoflook, suiker en chilisaus vermengen.
    5. In een ander kopje de hoisinsaus met stukjes pinda vermengen.
    6. Serveer de lenterolletjes met de vissaus- en hoisinsausdip.

    Tip:

    Vissaus, rijstvermicelli, chili-knoflooksaus, hoisinsaus en rijstpapiervellen kunnen in Toko's of andere Aziatische specialiteitswinkels gevonden worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    7

    Heel fris en lekker, en super-gemakkelijk te bereiden. De vissaus-dip was ook een succes, heb wel wat extra suiker nog toegevoegd. - 07 jan 2011

    van
    2

    Heerlijk. Ik heb alleen er grijze garnalen gebruikt, deze gepeld. Daarna heel even gebakken in de olie met 5 tenen knoflook erbij. Nog lekkerder - 05 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren