Mosselen à la bordelaise

    Mosselen à la bordelaise

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een voorgerecht van moules à la bordelaise, ofwel mosselen uit Bordeaux.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo mosselen
    • 2 dl witte wijn
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 50 gram boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • scheut cognac
    • 1 eetlepel gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de mosselen met de wijn en de sjalotten tot ze open staan. Klassiek bij het mosselen koken is vier omschudden gedurende ongeveer vier minuten. Alleen de mosselen die open staan na het koken zijn goed. Breek die mosselen geheel open en zet ze in de halve schelp in een oven van 50°C. Bewaar het kookvocht.
    2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en tomatenpuree toe en roer tot een homogene massa op middelhoog vuur. Voeg het mosselnat toe (eventueel zeven). Breng de saus al roerend aan de kook en laat nog onder voortdurend roeren enkele minuten goed binden. Voeg als laatste een scheut cognac toe en roer de peterselie erdoor. Giet de saus tenslotte over de warme mosselen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren