Gebakken vijgen en pruimen met honing en room

    Gebakken vijgen en pruimen met honing en room

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een dessert van in de oven gebakken pruimen en vijgen met honing en stroop, geserveerd met room vermengd met perziklikeur.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 vijgen
    • 1 eetlepel Limburgse stroop
    • 1 eetlepel honing
    • 4 pruimen
    • vanillesuiker
    • water
    • 4 eetlepels crème crue (of slagroom)
    • poedersuiker
    • perziklikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de vijgen kruiselings in en laat er wat stroop en honing in lopen. Zet de vijgen circa 20 minuten in een oven van 150°C. Snij de pruimen aan een kant in, strooi er de suiker over en bedruip met wat water en zet de met de vijgen in de oven. Bak nog zo'n 15 minuten.
    2. Klop de room wat op met likeur en poedersuiker naar smaak en serveer over de warme vijgen en pruimen.

    Verschil crème crue en crème fraîche

    Crème fraîche is aangezuurde room, crème crue is de dikke romige laag die bovenop verse koemelk drijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren