Saffraanvisbouillon

    Saffraanvisbouillon

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voorgerecht van saffraanvisbouillon met spierinkjes. Spierinkjes worden ook wel komkommervisjes genoemd.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 filets van slibtong + graten
    • wit van een prei, fijngesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • laurierblad
    • paar draden saffraan
    • paar takjes tijm
    • scheut Noilly Prat of witte wijn
    • peper en zout
    • 200 gram spierinkjes, diepgevroren
    • zonnebloemolie
    • bloem en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Graten goed afspoelen en met prei, ui, laurier, saffraan en tijm en 1 liter koud water opzetten en aan de kook brengen. Vervolgens maximaal 25 minuten laten trekken, zeven en op smaak brengen met peper, zout en Noilly Prat.
    2. De spierinkjes in een plastic zak omschudden met bloem-zout-mengsel en kort goudbruin frituren en in de bouillon serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren