Gorgonzolasouffleetjes

    Gorgonzolasouffleetjes

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voorgerecht van gorgonzolasoufflés. Maak van eenvoudige ingrediënten iets heel speciaals.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gram gorgonzola verkruimeld
    • 2,5 dl slagroom
    • 50 gram gezeefde bloem
    • 3 eieren, gesplitst
    • boter
    • verse peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Oven voorverwarmen op 180°C. Bakjes invetten met gesmolten boter. Room en peper in een steelpan aan de kook brengen en van het vuur af de bloem onder voortdurend kloppen in een keer toevoegen.
    2. Roer er één voor één de eidooiers door. Voeg de gorgonzola toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Zet dit mengsel apart.
    3. Klop de eiwitten stijf. Klop eenderde van het eiwit door het soufflémengsel en vouw de rest er tenslotte met een rubberen spatel voorzichtig door. Schep het mengsel in de bakjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren