Courgetterolletjes gevuld met geitenkaas

    Courgetterolletjes gevuld met geitenkaas

    1keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    In de oven gebakken courgetterolletjes gevuld met geitenkaas, tomaat en verse kruiden, die worden besprenkeld met zelfgemaakte basilicumvinaigrette. Een heerlijk hapje of voorgerecht.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram harde geitenkaas met korst
    • 2 courgettes
    • 4 rijpe tomaten
    • tak tijm (alleen de blaadjes)
    • bos basilicum, fijngehakt
    • 2 eetlepels groentenbouillon
    • ½ dl balsamico-azijn
    • 5 eetlepels olijfolie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. De courgette in lange dunne repen snijden en de geitenkaas in plakjes. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij de tomaat in fijne blokjes en meng ze met de helft van de fijngehakte basilicum en het takje tijm. Leg wat van dit mengsel op de kaasplakken.
    2. Rooster de courgetterepen en vouw ze om het kaastomaatpakketje. Zet de pakketjes enkele minuten in een zeer hete oven (225°C).
    3. Maak een vinaigrette van groentebouillon, azijn, olijfolie, zout en peper en overgebleven basilicum (met de staafmixer) en verwarm deze tot lauwwarm.
    4. Pakketjes met vinaigrette op warme borden serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren