Heldere preibouillon met slagroom

    Heldere preibouillon met slagroom

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een voorgerecht van heldere preibouillon met slagroom en gehakte bieslook.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippenbouillon
    • het wit van twee preien, heel fijn gesneden
    • 4 sjalotten, gesnipperd
    • 100 gram knolselderij in reepjes
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 50 ml slagroom
    • 1 eetlepel bieslook gehakt
    • boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Sjalot, prei, knoflook en knolselderij in boter smoren, er de bouillon aan toevoegen en 30 minuten laten trekken. De bouillon zeven en warm houden.
    2. Slagroom met wat peper en zout half stijf kloppen en er de bieslook door spatelen.
    3. Bouillon serveren in kleine koppen en er een quenelle van slagroom opleggen.

    Quenelle

    Een quenelle is een langwerpig balletje dat wordt gevormd met behulp van twee eetlepels. Het ziet er mooi uit voor de presentatie. Vaak worden bolletjes ijs of kruidenboter zo op een bord geserveerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren