Snoekbaars, veldsla, aardappel en spekjesdressing

    Snoekbaars, veldsla, aardappel en spekjesdressing

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hoofdgerecht van snoekbaars, veldsla, aardappel en spekjesdressing

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gram snoekbaarsfilet
    • 4 vastkokende grote aardappelen
    • 3/4 liter visbouillon
    • 4 plakjes mager spek
    • 100 gram veldsla
    • 100 ml druivenpitolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1/2 eetlepel mosterd
    • 1 sjalot gesnipperd
    • 100 ml visbouillon
    • olijfolie
    • grof zeezout (sel de guerlande)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voor verwarmen op 200°C. De aardappelen wassen, een laag zeezout in een ovenschaal doen en daarop de hele aardappelen leggen. In een uur garen. Ondertussen een dressing maken en hiervoor de sjalot even aanzetten en met azijn, olie, mosterd, en visbouillon, goed mengen. De plakjes spek krokant bakken.
    2. De snoekbaars in olie en wat boter op de huid bakken, even omdraaien en nog tien minuten in een oven van 120°C laten nagaren. De aardappelen pellen en in schijven snijden. Een voorverwarmd bord opmaken met vis, veldsla, plakjes aardappel en de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren