Appelsoep

    Appelsoep

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Romige en kruidige appelsoep, een herfstdessert met in rum geweekte rozijnen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo stevige appels
    • 125 ml rode wijn
    • ½ liter droge witte wijn
    • ½ liter appelsap
    • 200 gram suiker
    • 1 kaneelstok
    • 1 kruidnagel
    • 4 eiwitten
    • 1 eetlepel aardappelzetmeel
    • 3 eetlepels calvados
    • verse munt
    • 50 ml slagroom
    • in rum geweekte rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. 2 appels schillen en er bolletjes uitsteken. Rode wijn aan de kook brengen en over de bolletjes schenken. Rest van de appels wassen, en in blokjes snijden.
    2. De blokjes appel met de witte wijn, appelsap, suiker, kaneel, kruidnagel en opgeklopt eiwit en aardappelzetmeel aan de kook brengen. Op laag vuur een uur zachtjes laten trekken. Dit mengsel door een doek zeven en goed uitdrukken. De soep op smaak brengen met calvados en met de goed uitgelekte appelbolletjes, de munt, slagroom en de rozijnen opnieuw aan de kook brengen en laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren