Mexicaanse chorizo

  (2)

  Mexicaanse chorizo ​​smaakt een beetje anders dan zijn Spaanse broertje, maar is even lekker. Gebruik deze worsten zoals je elke pittige worst zou serveren, of gebruik alleen het worstvlees. Serveer het bijvoorbeeld bij taco's! Bekijk ook de video van dit recept.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 8 tot 10 worsten

  • 15 gedroogde rode chilipepers, zonder zaadjes
  • 1 kilo varkensschouder, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 200 gr varkensrugspek, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 5 pimentbessen
  • 5 hele kruidnagels
  • 60 ml appelciderazijn
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 varkensdarm

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

  1. Laat de chilipepers ongeveer 30 minuten in warm water weken tot ze zacht zijn geworden.
  2. Leg de blokjes vlees en spek 30 minuten in de vriezer. Leg ook de vleesmolen in de vriezer, want dit zal het fijnmalen van het vlees makkelijker maken.
  3. Maal de piment en kruidnagel met behulp van een vijzel of gebruik een kruidenmolentje. Zet opzij.
  4. Giet de chilipepers af, laat uitlekken, en doe ze in een keukenmachine of blender met daarbij de azijn. Pureer tot een gladde massa.
  5. Stop het gedeeltelijk bevroren vlees en spek in de trechter van de koude vleesmolen, die is voorzien van een middelgrote plaat. Meng het gehakt met de chilipeperpasta, knoflook en kruiden. Meng goed met de hand, zo'n 2 tot 3 minuten. Dek de kom af met plasticfolie en laat gedurende 1 uur of een hele nacht in de koelkast koelen.
  6. Laat de varkensdarm 30 minuten in koud water weken. Spoel de darm van binnen uit door het wijde uiteinde van een kleine trechter tegen de kraan aan te houden en een uiteinde van de darm over de trechter te schuiven. Houd de darm met één hand goed vast om de trechter en zet met de andere hand de kraan iets open en laat zo voorzichtig koud water door de darm lopen. Het voordeel hiervan is dat overtollig zout wordt verwijderd en de darm goed opengaat, wat het vullen straks makkelijker maakt.
  7. Maak een middelgrote trechter aan de vleesmolen vast (of gebruik een worstvuller met een middelgrote trechter) en trek voorzichtig de hele varkensdarm over de trechter. Duw het vleesmengsel door de trechter, maar stop zodra het vleesmengsel uit de trechter komt. Maak een knoopje in het uiteinde van de darm. Duw dan de rest van het vleesmengsel door de trechter en vul de darm, terwijl je de worst met je andere hand ondersteunt. Eenmaal klaar, leg je weer een knoopje in de darm.
  8. Draai de worstjes verschillende keren rond om ze in de gewenste lengte te verdelen. Wissel de draairichting bij elk worstje af (draai de éne keer linksom en bij het volgende worstje rechtsom, etc).
  9. Prik met een dunne metalen prikker 2 tot 3 kleine gaatjes in elk worstje, zodat er tijdens het bakken lucht kan ontsnappen.
  10. Bak ze zoals gewenst, bewaar ze tot 3 dagen in de koelkast, of 3 maanden in de vriezer.

  Tips:

  In plaats van hele pimentbessen en kruidnagels, kun je ook gebruik maken van 1/8 tot 1/4 theelepel gemalen piment en gemalen kruidnagels. Je kunt ook bij stap 5 stoppen en van het chorizogehakt genieten ipv in de vorm van worst. Gebruik het bijvoorbeeld als vulling voor taco's of serveer het met tortilla's en guacamole.

  Kookhulp:

  Lees hier het artikel waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je zelf worst maakt.

  Video

  Mexicaanse chorizo
  Mexicaanse chorizo

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren