Witlof uit de oven

    2 uur 10 minuten

    Een eenvoudig bijgerecht voor 4 personen met witlof. Ik serveer dit bijgerecht graag bij een hertenbiefstukje en gebakken aardappelen (voor deze recepten, zie voetnoot).

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote stronken witlof
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • peper en zout
    • 200 ml kippenfond

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Maak de witlof schoon. Bestrijk de witlofjes met gesmolten boter en leg ze in een kleine ovenschaal. De fond erbij doen en afdekken met bakpapier en aluminiumfolie. In een oven van 175°C zetten en na een uur de lofjes keren. Daarna nog minstens een uur stoven tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn.

    Serveersuggestie:

    Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappels met rozemarijn, knoflook en tijm en met een hoofdgerecht van hertenbiefstuk met calvadossaus . Het mooie is dat deze 3 recepten in een keer in dezelfde oven kunnen worden bereid!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties