Hertenbout met calvadossaus

    Hertenbout met calvadossaus

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Hoofdgerecht van hertenbout met calvadossaus. Zie voetnoot voor mijn serveertips.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 ons hertenbout
    • 100 gram spekblokjes
    • 1 ui
    • ½ winterwortel, fijngesneden
    • ½ prei, fijngesneden
    • 1 blad laurier
    • 5 saliebladeren
    • twee tenen knoflook
    • paar takken tijm
    • 200 ml rode wijn
    • flinke scheut calvados
    • 400 ml wildfond

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Het spek met de groenten de kruiderij goed aanzetten en afblussen met de rode wijn. De wijn goed inkoken en er vervolgens de wildfond bijgieten. Deze fond met de saus inkoken en op het laatst afmaken met de calvados.
    2. De hertenbout om en om mooi bruin bakken en in ongeveer 20 minuten in een oven van 175°C rosé afbakken (kerntemperatuur circa 55°C).

    Serveertip:

    Serveer bijvoorbeeld samen met in de oven gebakken witlof en gebakken aardappels. Al deze gerechten kunnen in dezelfde oven tegelijkertijd worden bereid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren