Chocoladebavarois

    Chocoladebavarois

    1keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Chocoladebavarois dessert op smaak gebracht met vanille en Grand Marnier, geserveerd met een sinaasappel-rodewijnsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de bavarois
    • 4 eidooiers
    • 120 gram suiker
    • 300 ml melk
    • 1 vanillestok
    • 4 blad gelatine, geweekt
    • 300 ml room
    • 30 gram suiker
    • 80 gram chocolade
    • 30 ml Grand Marnier
    • Voor de saus
    • 100 ml rode wijn
    • 1 eetlepel sinaasappelsap
    • 30 gr suiker
    • 1 stukje kaneelstok
    • rasp van een ½ sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur rusten  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe de dooiers, suiker, melk en vanillestok in een roestvrijstalen kom en verwarm deze au bain marie terwijl je er een vla van klopt. Los hierin de geweekte gelatine op. Zet deze vla in de koeling totdat hij lobbig wordt.
    2. Klop de slagroom stijf met 30 gram suiker en roer deze door de vla. Verdeel 1/3 van de vla over bavaroisvormpjes. Smelt de chocolade au bain marie en roer deze met de likeur door de overgebleven bavarois. Doe hem dan in een spuitzak en spuit hem in de met bavarois beklede vormpjes. Laat hem vervolgens in de koelkast opstijven, zo'n 3 tot 4 uur.
    3. Kook de rode wijn met het sap, de suiker en de kaneel en schil enkele minuten in. Haal de kaneel eruit en serveer de saus rond de gestorte bavarois.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren