Spaghettini met vongole, forelei en bosui

    Spaghettini met vongole, forelei en bosui

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zelfgemaakte spaghettini met vongole, forelei en bosui. Je kunt ook kant-en-klare pasta gebruiken.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram schelpen (vongole)
    • 200 gram harde bloem
    • 2 eieren
    • zeezout
    • 1 potje foreleieren
    • 2 bosui
    • limoenolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak van harde bloem, eieren en zout een soepel deeg en draai er spaghettini van met behulp van een pastasnijder, gebruik de spaghetti stand met de kleinste gaatjes.
    2. Snij de bosui in fijne ringen en verwarm deze even in heetgemaakte limoenolie. Kook de spaghettini al dente en spoel hem direct koud. Meng de spaghettini met de bosui in olie en zet tot gebruik weg. Terwijl de spaghettini kookt, kun je ook al de vongole in een aparte pan klaarmaken. Kook de vongole ongeveer 3 minuten met hun kookvocht. Vergeet vooral niet straks het kookvocht van de vongole mee te geven op het bord.
    3. Serveer de spaghettini met de vongole, het kookvocht en leg bovenop de foreleieren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren