Rijstnoedelsalade naar Vietnamees recept

Een saladedressing in Vietnamese stijl, gebaseerd op koriander, chilipeper, limoensap, vissaus en suiker over een salade met rijstnoedels, komkommer, versnipperde kool en wortel geschept.

JEN

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/2 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
  • 4 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels vegetarische vissaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 350 gr rijstnoedels
  • 2 wortels, in zeer dunne reepjes
  • 1 komkommer, over de lengte gehalveerd en in stukjes
  • een handje verse munt, fijngesneden
  • 4 bladen paksoi
  • 30 gr ongezouten pinda's, fijngehakt
  • 4 takjes verse munt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:27min 

  1. Knoflook met koriander en chili fijnsnijden. In een kom scheppen en goed vermengen met limoensap, vissaus, zout en suiker. Laat de saus 5 minuten staan.
  2. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en de rijstnoedels daarin 2 minuten laten koken. Goed uitlekken en met koud water afspoelen tot de noedels koud zijn. Weer laten uitlekken.
  3. Saus, noedels, wortel, komkommer, munt en kool in een grote slakom goed vermengen. Garneren met pinda's en muntblad en serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties