Rijstnoedelsalade naar Vietnamees recept

    (103)

    Een saladedressing in Vietnamese stijl, gebaseerd op koriander, chilipeper, limoensap, vissaus en suiker over een salade met rijstnoedels, komkommer, versnipperde kool en wortel geschept.


    102 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 teentjes knoflook
    • 1/2 bosje verse koriander
    • 1/2 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
    • 4 eetlepels vers limoensap
    • 3 eetlepels vegetarische vissaus
    • 3 eetlepels suiker
    • 350 gr rijstnoedels
    • 2 wortels, in zeer dunne reepjes
    • 1 komkommer, over de lengte gehalveerd en in stukjes
    • een handje verse munt, fijngesneden
    • 4 bladen paksoi
    • 30 gr ongezouten pinda's, fijngehakt
    • 4 takjes verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:27min 

    1. Knoflook met koriander en chili fijnsnijden. In een kom scheppen en goed vermengen met limoensap, vissaus, zout en suiker. Laat de saus 5 minuten staan.
    2. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en de rijstnoedels daarin 2 minuten laten koken. Goed uitlekken en met koud water afspoelen tot de noedels koud zijn. Weer laten uitlekken.
    3. Saus, noedels, wortel, komkommer, munt en kool in een grote slakom goed vermengen. Garneren met pinda's en muntblad en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (103)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren