Mascarponemousse met vijgen in portkaramel

    Mascarponemousse met vijgen in portkaramel

    1keer bewaard
    4uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dessert van mascarponemousse met verwarmde vijgen in een warme portkaramelsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eidooiers
    • 60 gram poedersuiker
    • scheut amaretto
    • 3 blaadjes gelatine, geweekt en opgelost in wat water
    • 150 gram mascarpone
    • 1,5 dl slagroom, stijf geklopt
    • 4 vijgen
    • suiker
    • flinke scheut port

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. De eidooiers met de poedersuiker en een scheut amaretto au bain marie tot een dik mengsel kloppen.
    2. Dit mengsel en de opgeloste gelatine door de mascarpone spatelen en vervolgens met de slagroom mengen. Lepel het mengsel in ramekins en zet de mascarponemousse een paar uur in de koelkast om op te stijven.
    3. Van suiker en water een karamel maken in een steelpan en op het laatst een flinke scheut port aan de karamel toevoegen. Hierin voor het opdienen de doormidden gesneden vijgen even doorwarmen.
    4. Dien de mousse op in het vormpje en leg één vijg ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren