Eénpansgerecht garnalen curry

    Eénpansgerecht garnalen curry

    2keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk éénpansgerecht dat in de oven wordt bereid in een vuurvaste gietijzeren braadpan met deksel (zoals Le Creuset). Het gerecht wordt bereid met garnalen, boontjes, tomaat en rijst in een romige saus van kokosmelk en masalakruiden. Doe alles in de pan, zet het 45 minuten in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd. Super simpel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel korianderpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/8 theelepel kurkuma
    • 1 blik (400 gr) kokosmelk
    • 2 lenteuitjes, in ringetjes
    • 60 ml Griekse yoghurt
    • sap van 1/2 citroen
    • handje verse koriander, grof gesneden
    • Verdere ingrediënten
    • 1/2 ui, in stukjes
    • 200 gr rijst
    • 300 gr grote gamba's, gepeld en schoongemaakt
    • 1 rode paprika, in grove stukken
    • 150 gr sperziebonen, schoongemaakt en doormidden gesneden
    • 1 tomaat, in stukjes
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 3 teentjes knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet de binnenkant van de braadpan in met een scheutje zonnebloemolie.
    2. Verdeel de fijngesneden ui over de bodem van de pan. Spoel de rijst onder de kraan af, laat uitlekken en verdeel de rijst over de ui in de pan. Leg de gepelde gamba's erop, gevolgd door de fijngesneden knoflook.
    3. Zet een grote en kleine kom klaar. Meng in de kleine kom de kruiden voor de saus (garam masala, kerrie, korianderpoeder, zout, cayenne en kurkuma). Meng in de grotere kom de kokosmelk en yoghurt met deze kruiden en voeg vervolgens ook de lente-uitjes, citroensap en verse koriander toe. Roer door elkaar.
    4. Giet de helft van de saus over de garnalen in de pan. Bedek met de stukjes tomaat, sperziebonen en rode paprika. Giet het blik tomatenblokjes erbij, gevolgd door de overgebleven saus.
    5. Doe de deksel op de pan en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt vaak al ruiken dat het bijna klaar is, want dan gaat het erg lekker geuren in huis. Serveer meteen en pas op dat de pan en het deksel erg heet zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren