Klassieke red velvet cake

    Klassieke red velvet cake

    24keer bewaard
    1uur20min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor de klassieke Amerikaanse red velvet cake! De cake krijgt een prachtige, dieprode kleur en de toplaag van roomkaasglazuur zorgt voor een traditionele afwerking. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 280 gr bloem
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 theelepel zout
    • 110 gr boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 225 ml karnemelk
    • 1 eetlepel rode kleurgel voor voeding
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee ronde cakevormen van 23 cm doorsnee in en bedek de bodem met bakpapier.
    2. Meng de bloem, cacao en zout en zet opzij.
    3. Zet een grote kom klaar en begin daarin met het kloppen van de boter. Eenmaal romig, voeg je de suiker in 2 porties toe, terwijl je tussen de toevoegingen goed klopt. Klop de eieren er dan één voor één door, gevolgd door het vanille-extract.
    4. Begin met het toevoegen van het bloemmengsel aan het botermengsel, doe dit in porties en klop goed met de mixer na elke toevoeging. Het beslag zal dik zijn. Voeg de karnemelk en kleurstof toe; Klop tot een glad beslag.
    5. Ga nu snel te werk, meng het bakpoeder met de azijn en schep het door het cakebeslag. Zodra het beslag egaal is geworden, verdeel je het over de twee bakvormen.
    6. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten, of tot een ingestoken satéprikker in het midden van de cake er schoon uitkomt. Haal de cakes uit de oven en laat iets afkoelen in het blik voordat je ze zonder bakvorm op een rooster verder laat afkoelen.
    7. Zodra de cakes volledig zijn afgekoeld, leg je de eerste laag op een serveerschaal. Bedek de bovenkant met je favoriete galzuur (roomkaasglazuur is de traditionele keuze voor red velvet cake, maar je kan ook vanille boterroom gebruiken). Plaats de tweede cakelaag bovenop de eerste, en vervolgens kun je de bovenkant en zijkanten nog insmeren met overgebleven glazuur, indien gewenst.

    Roomkaasglazuur recept

    Hier vind je het recept voor het roomkaasglazuur dat vaak in combinatie met red velvet cake wordt gebruikt. Er is ook een video van dit recept.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Klassieke red velvet cake
    Klassieke red velvet cake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    8

    Ik wil hem heel graag maken maar ik heb maar 1 bakvorm van 23cm, wat is de reden dat het in 2 aparte springvorm gebakken moet worden? En worden ze in 1 keer of na elkaar gebakken? Of is het ook mogelijk om het hele beslag in 1 springvorm te bakken? - 16 jun 2015

    7

    even een vraagje waar kan ik die rode kleurgel kopen voor de cake - 01 sep 2015

    van
    1

    Heerlijk was het. - 08 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren