Couscoussalade met aubergine en feta

    (2)
    15 minuten

    Een heerlijk recept voor couscous met ras el hanout, aubergine, courgette, puntpaprika en feta. Je kunt deze salade zowel warm, lauw-warm als koud eten.

    MichielZwart

    Utrecht, Nederland
    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gr couscous, naturel
    • goede scheut olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 300 gr kipfilet, in blokjes
    • 2 eetlepels ras el hanout (bijv. van Al-fez)
    • 1 rode puntpaprika, fijngesneden
    • 1 courgette, in blokjes
    • 1/2 aubergine, in blokjes
    • 200 gr feta (schapenkaas, goede kwaliteit), in kleine blokjes
    • handvol rozijnen
    • 2 handjes verse, gehakte koriander of munt
    • gemengde sla (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de ui even aan. Voeg dan de kip toe en een deel van de ras el hanout en bak tot de kip gaar is.
    3. Voeg de puntpaprika en courgette toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg als laatste de aubergine toe.
    4. Roer de couscous los met een vork en meng dit door het kip-groentemengsel samen met de resterende ras el hanout en de rozijnen.
    5. Schep vlak voor het serveren de blokjes feta erdoor en bestrooi met de fijngehakte koriander/munt. Serveer er eventueel nog wat losse sla bij.

    Variatietip

    In plaats van naturel couscous kun je ook 'spicy' couscous van het merk Al-fez gebruiken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Nanda
    van
    1

    Heerlijke couscoussalade! De feta geeft het echt een bijzondere smaak. Ik heb ongeveer 3/4 van een zakje ras el hanout van "Al fez" gebruikt, dat vond ik pittig genoeg. Lekker! Ik ga dit vaker maken :-) Bedankt voor het recept Michiel.  -  15 okt 2014

    PaulaSchouten
    0

    Lekker! Ik kon hier in Maleisie geen ras al hanout krijgen, dus die heb ik zelf gemaakt. Hierdoor kreeg ik waarschijnlijk iets meer een rokerige cardamom smaakt. Samen met de feta een heerlijk combinatie . Bedankt, ga dit zeker nog eens maken.  -  25 dec 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties