Crépinettes van lamsvlees

    Crépinettes van lamsvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur46min


    Maak dit als eerste!

    Een crépinette is een soort van plat hamburger-achtig worstje, verpakt in varkensvet. Deze crépinettes zijn o.a. gekruid met komijn, chilipeper en karwijzaad en zitten vol met smaak. Varkensnet is bij ambachtelijke slagers verkrijgbaar.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 9 crépinettes

    • 1 eetlepel komijnzaad
    • 1 eetlepel venkelzaad
    • 1 eetlepel karwijzaad
    • 1 kilo lamsgehakt
    • 60 ml rode wijn
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 takje verse rozemarijn, gehakt
    • 3 takjes verse oregano, gehakt
    • 1 1/2 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel rode chilivlokken
    • 1 eetlepel zout
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 1 varkensnet
    • 1 eetlepel koolzaad- of zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 6min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur46min 

    1. Rooster de venkel, komijn en karwij in een steelpannetje op hoog vuur zonder olie tot het na ong 3 minuten gaat geuren en de zaadjes openspringen. Maal de kruiden vervolgens grof in een vijzel.
    2. Voeg de geroosterde specerijen toe aan het lamsgehakt, net als de rode wijn, knoflook, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, rode chilivlokken, zout en peper. Meng goed, dek af met plasticfolie en laat minstens 1 uur tot een hele nacht in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
    3. Spoel het varkensnet af onder koud water en leg het vervolgens uitgespreid op een snijplank. Verdeel het lamsvleesmengsel in 9 delen en rol elk deel op tot een kleine hamburger. Leg de platte balletjes mooi verdeeld op het varkensnet. Knip een vierkant rondom elke bal en vouw het net er overheen. Nu heb je crépinettes gemaakt!
    4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de crépinettes met de naad naar beneden in de pan en bak ze 5-6 minuten per kant, of tot niet meer roze in het midden zijn.

    Tip:

    Als de crépinettes nog niet gebakken zijn, kunnen ze 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

    Video

    Crépinettes van lamsvlees
    Crépinettes van lamsvlees

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren