Worteltjes taart

    Worteltjes taart

    3keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geinspireerd door Heel holland bakt heb ik een recept in elkaar geflanst voor een eigen worteltjestaart. Door de speculaaskruiden is deze cake zeer geschikt voor de herfst.

    MartijnvanS Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 worteltaart

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 theelepels speculaaskruiden (kaneel kan ook)
    • 1 theelepel gemalen gemberpoeder
    • 4 grote scharreleieren
    • 150 gr witte basterdsuiker
    • 150 gr lichte basterdsuiker (200 gr als je geen golden syrup in huis hebt)
    • 100 gr golden syrup
    • 350 gr geraspte wortel
    • 100 gr grof gehakte pecannootjes
    • 80 gr rozijnen (optioneel)
    • Voor de botercreme
    • 250 gr boter (roomboter)
    • 500 gr poedersuiker, gezeefd
    • rasp van 1 flinke sinaasappel
    • 1,5 theelepel kaneellpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de oven voor op 180°C. Bekleed 2 bakblikken (omvang 23-24cm) volledig met bakpapier.
    2. Weeg de droge ingrediënten af in een grote beslagkom (meel, specerijen en suiker behalve de golden syrup).
    3. Giet de olie, golden syrup en eieren bij het meel en mix dit alles tot een glad beslag. Mix niet te lang, het hoeft niet enorm luchtig te worden.
    4. Stort de geraspte wortel, pecannootjes en eventueel de rozijnen op het beslag en meng deze er met een spatel doorheen. Meng alles nog eens goed door zodat alle wortel en nootjes goed door het beslag zijn verspreid.
    5. Verdeel het beslag over de twee bakblikken, probeer in elk bakblik een gelijke hoeveelheid beslag te krijgen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven af in +/- 30 minuten. Om te testen kun je een satéprikker gebruiken om te kijken of de cake gaar is.
    7. Terwijl de cake in de oven staat kun je de botercrème alvast maken. In een grote beslagkom, mix de boter tot deze zacht is en voeg daarna de rasp van een sinaasappel en 1,5 theelepel kaneel toe. Zeef vervolgens de poedersuiker over de botermassa en mix voorzichtig door elkaar. Als het ergste stuiven voorbij is kun je de mixer iets hoger zetten zodat er een luchtige zachte botercrème ontstaat. Bewaar de botercrème buiten te koelen, mits je deze gelijk gaat gebruiken. Vanuit de koeling moet de crème eerst op kamertemperatuur komen voor je deze kan gebruiken op je cake.
    8. Haal de cake uit de oven en laat deze 5 minuten in het blik afkoelen. Haal vervolgens uit het blik en verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Laat de cake volledig afkoelen op een afkoelrooster alvorens je deze gaat afwerken.
    9. Verspreid een laagje botercrème over de bovenkant van de eerste cake. Doe er zoveel tussen zoals je zelf wilt maar hou er rekening mee dat de rest van de cake ook nog met botercrème bekleed wordt. Plaats de tweede cake op de eerste en verspreid de botercrème over de gehele cake zoals je zelf wenst.
    10. Om af te werken kun je er voor kiezen om worteltjes van fondant of marsepein te maken (zie foto).
    11. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren