Ravioli met paddenstoelen

    Ravioli met paddenstoelen

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ravioli met paddenstoelen. Een voorgerecht voor vier personen of een hoofdgerecht voor twee.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de ravioli
    • 200 gram harde bloem
    • snuf zeezout
    • 2 eieren
    • Voor de vulling
    • 2 sjalotten
    • 150 gram gemengde paddenstoelen
    • 2 eetlepels broodkruim
    • peterselie, fijngehakt
    • paar takken tijm, blaadjes gerist
    • 1 ei, losgeklopt
    • zout en peper
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak in de keukenmachine van de bloem, eieren en zout een stevig deeg dat niet aan de handen plakt. Wikkel het in plasticfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast. Het deeg daarna in een pastamachine in lange rechthoeken draaien.
    2. Zet de pastamachine in het begin op de ruimste stand. Vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat er een soepel plak deeg ontstaat. Daarna zet je de pastamachine op een kleinere stand tot je de dunste stand hebt gebruikt. Je wilt de ravioli namelijk heel dun krijgen (tenzij je van dikkere ravioli houdt). Bestrooi het deeg met wat bloem als het klaar is en vouw het een paar keer dubbel voordat je het inpakt in plasticfolie. Dit zorgt dat het deeg niet uitdroogt, want goede ravioli is niet te droog zodat het goed tegen elkaar plakt.
    3. Sjalot snipperen en in olie fruiten. De paddenstoelen heel fijn snijden, kort en apart in wat boter bakken, samenvoegen met sjalot, tijm, peterselie, broodkruim, zout en peper.
    4. Uit de deegplakken 8 gelijke ronde vormen steken en deze aan een kant met losgeklopt ei bestrijken. Op vier rondjes in het midden een bergje vulling leggen. Met de andere rondjes afdekken, zodanig dat alle lucht uit de ravioli is gedrukt en de randen goed dicht zijn. De ravioli’s vervolgens drie minuten koken.

    Tip:

    De ravioli smaakt lekker met een romige wijnsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren