Mul op Siciliaanse wijze met tomatensaus

    Mul op Siciliaanse wijze met tomatensaus

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mul op Siciliaanse wijze met tomatensaus, een zeer smakelijk hoofdgerecht voor vier personen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 mulfilets
    • 20 gram pijnboompitten
    • 15 gram broodkruim
    • 1 teen knoflook
    • paar takken tijm, gerist
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 8 ansjovisfilets
    • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
    • 20 gram rozijnen
    • olijfolie
    • Voor de tomatensaus
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • 250 gram rijpe tomaten, of ½ blik gepelde tomaten, gezeefd
    • 100 ml visbouillon
    • 1 tl gedroogde oregano
    • scheut Noilly Prat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Zet voor de tomatensaus de sjalot en de knoflook even aan in olijfolie. Voeg de tomaten en de visbouillon toe en laat dit geheel tot de helft inkoken. Zeef de saus en doe er dan de oregano bij. Laat nog even sudderen en voeg er dan naar smaak wat Noilly prat bij.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten. Broodkruim mengen met knoflook, tijm en peterselie. De mul met dit mengsel bestrijken. Leg op iedere filet een stukje ansjovis, enkele blokjes tomaat wat pijnboompitten en rozijnen. Rol de filets op en zet ze vast met een prikker. Plaats de rolletjes in een met olie ingestreken ovenschaal en bak ze ongeveer 15 minuten.
    3. Serveer de mulrolletjes met de tomatensaus.

    Tip:

    Dit gerecht smaakt lekker met geroerbakte groene asperges.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren