Makkelijke tiramisu

    Makkelijke tiramisu

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Altijd weer favoriet, deze eenvoudig te maken tiramisu.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eidooiers
    • 9 lange vingers
    • 200 ml sterke koffie
    • 1 blad gelatine, geweekt en opgelost in wat water
    • amaretto
    • 60 gram poedersuiker
    • 150 gram mascarpone
    • 150 ml slagroom, stijf geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bekleed een natgemaakte vorm met plasticfolie. Beleg de bodem met lange vingers en zorg dat de besuikerde kant onder ligt. De koffie met de amaretto mengen en de vingers rijkelijk besprenkelen.
    2. De eidooiers met de poedersuiker en wat amaretto au bain marie tot een schuimig mengsel kloppen. Dit mengsel en de opgeloste gelatine (volg de verpakking bereiden) door de mascarpone spatelen en vervolgens met de opgeklopte slagroom mengen. Deze massa over de lange vingers verdelen. Glad strijken en met plasticfolie afdekken, enkele uren in de koelkast laten opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren