Makkelijke tiramisu

    2 uur 30 minuten

    Altijd weer favoriet, deze eenvoudig te maken tiramisu.

    Herman Meijers Kookstudio

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eidooiers
    • 9 lange vingers
    • 200 ml sterke koffie
    • 1 blad gelatine, geweekt en opgelost in wat water
    • amaretto
    • 60 gram poedersuiker
    • 150 gram mascarpone
    • 150 ml slagroom, stijf geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bekleed een natgemaakte vorm met plasticfolie. Beleg de bodem met lange vingers en zorg dat de besuikerde kant onder ligt. De koffie met de amaretto mengen en de vingers rijkelijk besprenkelen.
    2. De eidooiers met de poedersuiker en wat amaretto au bain marie tot een schuimig mengsel kloppen. Dit mengsel en de opgeloste gelatine (volg de verpakking bereiden) door de mascarpone spatelen en vervolgens met de opgeklopte slagroom mengen. Deze massa over de lange vingers verdelen. Glad strijken en met plasticfolie afdekken, enkele uren in de koelkast laten opstijven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties