Zwarte en witte ravioli met visvulling en mosselen

    Zwarte en witte ravioli met visvulling en mosselen

    2keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder gerecht voor speciale gelegenheden: zwarte en witte ravioli met visvulling met bieslook, roergebakken bietenblad, mosselen en vermouthsaus

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram stevige visfilet
    • 2 eetlepels crème fraiche
    • 1 eiwit
    • zout en peper
    • broodkruim
    • paar sprieten bieslook, fijngehakt
    • 220 gram harde bloem
    • 2 eieren
    • zout
    • inktvisinkt
    • 150 gram bietenblad of een kleine krop romasla, schoongemaakt
    • 150 ml Noilly Prat
    • 150 ml visfond
    • 1 laurierblad
    • 150 ml room
    • 1 kilo mosselen, schoongemaakt
    • witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Maak van de helft van de bloem samen met een ei en zout in de keukenmachine het witte pastadeeg. Maak dan van de andere helft met toevoeging van de inkt het zwarte pastadeeg. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    2. Snij de visfilet in stukken en pureer deze met crème fraiche, eiwit, peper en zout en maak het stevig met broodkruim. Meng er dan de fijngesneden bieslook door. Laat minstens een half uur koelen.
    3. Kook de Noillly prat wat in, voeg de visfond toe en laurier toe en kook dit geheel eveneens wat in. Laat afkoelen en voeg de room toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een wat dikkere saus. Verwijder het laurierblad. Maak de ravioli's met behulp van een pastamachine.
    4. Kook de mosselen in witte wijn tot ze open staan (na 3 - 5 minuten). Kook gelijktijdig de ravioli’s met de visvulling en kook ze in drie minuten gaar. Roerbak tenslotte het bietenblad of de sla.
    5. Serveer de ravioli op een bedje van bietenblad, samen met de mosselen en de roomsaus.

    Hoe maak je ravioli?

    Haal het deeg na een half uur uit de koelkast en verwijder de plasticfolie. Je gaat het deeg nu in een pastamachine in lange rechthoeken draaien. Zet de pastamachine in het begin op de ruimste stand. Vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat er een soepel plak deeg ontstaat. Daarna zet je de pastamachine op een kleinere stand tot je de dunste stand hebt gebruikt. Je wilt de ravioli namelijk heel dun krijgen (tenzij je van dikkere ravioli houdt). Bestrooi het deeg met wat bloem als het klaar is en vouw het een paar keer dubbel voordat je het inpakt in plasticfolie. Dit zorgt dat het deeg niet uitdroogt, want goede ravioli is niet te droog zodat het goed tegen elkaar plakt. Maak nu de vulling. Als de vulling klaar is, kun je uit de deegplakken gelijke ronde vormen steken en deze aan een kant met losgeklopt ei bestrijken. Daarna leg je op de helft van het totaal aantal rondjes in het midden een bergje vulling. Met de andere rondjes dek je ze af, zodanig dat alle lucht uit de ravioli is gedrukt en de randen goed dicht zijn. De ravioli’s vervolgens drie minuten koken.

    Mosselen schoonmaken en koken

    Het is aan te raden om zelfs panklare mosselen nog schoon te spoelen. Dit om overgebleven zand en eventuele slechte mosselen eruit te pikken. Panklare mosselen hoef je meestal niet te borstelen, maar het is aan te raden ze een paar keer in een afwasbak of emmer te spoelen. Doe dit met koud water. Zet de mosselen als ze schoon zijn geboend onder koud water en gooi alle mosselen die zich niet sluiten weg. Als een mossel zich niet sluit, is deze dood en moet niet worden gegeten. Controleer dit door met de bolle kant van een lepel op de schelp te tikken. Gooi te grote of kapotte mosselen ook weg.

    Mosselen hebben een korte kooktijd, 3 tot 5 minuten is de beste kooktijd, daarna kunnen ze taai worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren