Sorbetijs met grapefruit

    Sorbetijs met grapefruit

    1keer bewaard
    3uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Sorbetijs met grapefruit en campari, geserveerd met verse grapefruit- en sinaasappelparten en muntsiroop.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het ijs
    • 125 gram suiker
    • 125 ml water
    • 400 ml sap van rode grapefruit
    • scheut campari
    • 1 eiwit
    • 1 rode grapefruit
    • 1 witte grapefruit
    • 2 sinaasappels
    • poedersuiker
    • Voor de muntsiroop
    • 100 ml water
    • 100 gram suiker
    • bosje munt, blaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Kook voor de muntsiroop de suiker met het water helder. Laat afkoelen en pureer de stroop samen met de muntblaadjes. Laat dit trekken en zeef het door een fijne zeef.
    2. Kook de suiker met het water voor het ijs tot een helder stroopje. Voeg de grapefruitsap toe en de campari. Laat afkoelen en draai er met het eiwit een sorbetijs van in een ijsmachine. Het ijs is klaar als de machine zijn werk gedaan heeft, dus het hoeft niet in de vriezer uit te harden. Ga met de ijsmachine volgens de instructies van de fabrikant te werk.
    3. Snij van grapefruit en sinaasappel mooie parten en zoet ze met vrijkomend sap en poedersuiker.
    4. Serveer het sorbetijs samen met citruspartjes en besprenkel met de muntsiroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren