Vinny's varkensrollade

    (46)
    1 uur 45 minuten

    Een droge marinade op basis van karwijzaad, zwarte peper, zout en salie om een heerlijk malse varkensfilet of rollade te roosteren.


    45 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1.25kg) varkensfilet
    • 1 1/2 theelepels karwijzaad
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel gemalen salie
    • 1/2 theelepel zoete ketjap
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. In een kommetje karwijzaad, zwarte peper, zout en salie vermengen. Het varkensvlees met de kruiden inwrijven, het vlees in een ondiepe braadslee leggen en onafgedekt roosteren tot de vleestemperatuur van binnen 70°C bedraagt (ong. 30 minuten per 500 gr vlees).
    3. Het vlees uit de braadslee halen en afgedekt apart zetten. Het braadvet in een maatbeker schenken en vullen tot 500 ml met water vullen. In een kleine sauspan schenken en vermengen met ketjap en maïzena. Op een lage vlam onder constant roeren tot een gladde saus roeren. Het vuur hoog zetten, aan de kook brengen en laten indikken. In een juskom serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (46)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties