Vinny's varkensrollade

    Vinny's varkensrollade

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Een droge marinade op basis van karwijzaad, zwarte peper, zout en salie om een heerlijk malse varkensfilet of rollade te roosteren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1.25kg) varkensfilet
    • 1 1/2 theelepels karwijzaad
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel gemalen salie
    • 1/2 theelepel zoete ketjap
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. In een kommetje karwijzaad, zwarte peper, zout en salie vermengen. Het varkensvlees met de kruiden inwrijven, het vlees in een ondiepe braadslee leggen en onafgedekt roosteren tot de vleestemperatuur van binnen 70°C bedraagt (ong. 30 minuten per 500 gr vlees).
    3. Het vlees uit de braadslee halen en afgedekt apart zetten. Het braadvet in een maatbeker schenken en vullen tot 500 ml met water vullen. In een kleine sauspan schenken en vermengen met ketjap en maïzena. Op een lage vlam onder constant roeren tot een gladde saus roeren. Het vuur hoog zetten, aan de kook brengen en laten indikken. In een juskom serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren