Vinny's varkensrollade

Een droge marinade op basis van karwijzaad, zwarte peper, zout en salie om een heerlijk malse varkensfilet of rollade te roosteren.

CARLOSA

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 (1.25kg) varkensfilet
  • 1 1/2 theelepels karwijzaad
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel gemalen salie
  • 1/2 theelepel zoete ketjap
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
  2. In een kommetje karwijzaad, zwarte peper, zout en salie vermengen. Het varkensvlees met de kruiden inwrijven, het vlees in een ondiepe braadslee leggen en onafgedekt roosteren tot de vleestemperatuur van binnen 70°C bedraagt (ong. 30 minuten per 500 gr vlees).
  3. Het vlees uit de braadslee halen en afgedekt apart zetten. Het braadvet in een maatbeker schenken en vullen tot 500 ml met water vullen. In een kleine sauspan schenken en vermengen met ketjap en maïzena. Op een lage vlam onder constant roeren tot een gladde saus roeren. Het vuur hoog zetten, aan de kook brengen en laten indikken. In een juskom serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Rollade
Rollade (25)
Marinade
Marinade (93)