Geestige bananenlolly's met chocola

    Geestige bananenlolly's met chocola

    5keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze bananenlolly's zijn zo gemaakt en met twee stukjes pure chocolade als ogen lijken ze net op spoken voor Halloween. Je moet snel te werk gaan omdat het chocoladelaagje snel droogt. Mijn kinderen zijn dol op deze bananenlolly's!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 banaan
    • 1 reep van 200 gr witte chocolade
    • 12 chocolade chips (of kleine stukjes pure chocolade)
    • houten spiesen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Schil de bananen, halveer ze en halveer elke helft in de lengte.
    2. Breek de houten spiesen doormidden (tenzij je korte hebt) en steek ze zorgvuldig in elke bananenhelft. Leg de bananen 30 minuten in de vriezer.
    3. Hak de witte chocolade in stukjes en smelt de stukjes in een waterbad (au bain-marie) onder voortdurend roeren op een laag vuur.
    4. Giet de gesmolten chocolade in een grote beker of kom en doop de halve bananen erin, zodat ze volledig bedekt worden met chocolade.
    5. Steek de stokjes in een omgekeerd vergiet en bevestig twee stukjes pure chocolade als ogen. Werk snel, omdat de chocolade in een mum van tijd weer hard wordt.
    6. Maak de overgebleven bananen net zo.
    7. Als de chocolade is gedroogd nog 30 minuten in de vriezer leggen en dan zijn ze klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren