Waldorfsalade

    (34)

    Mijn recept is een beetje anders dan klassieke recepten voor Waldorfsalade. Voor de dressing gebruik ik een mengsel van appelsap, yoghurt en mayonaise.


    47 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 zure appels, geschild, geboord en in stukjes
    • 1 theelepel citroensap
    • 175 gr pitloze druiven
    • 2 stengels selderie, fijngesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 3 eetlepels appelsap
    • 1 bosje waterkers, schoongemaakt en fijngesneden
    • 2 eetlepels walnoot, gehakt
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote kom appels en citroensap vermengen. Druiven, selderie en lente-ui erdoor scheppen.
    2. In een kommetje mayonaise, yoghurt en appelsap opkloppen. Op smaak brengen met zout.
    3. De dressing over het appelmengsel scheppen en voorzichtig omscheppen.
    4. Waterkers wassen en goed droogmaken. Het blad over individuele borden verdelen.
    5. Appelmengsel erop scheppen en walnoot erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (34)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren