Waldorfsalade

    Waldorfsalade

    36keer bewaard
    20min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Mijn recept is een beetje anders dan klassieke recepten voor Waldorfsalade. Voor de dressing gebruik ik een mengsel van appelsap, yoghurt en mayonaise.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 zure appels, geschild, geboord en in stukjes
    • 1 theelepel citroensap
    • 175 gr pitloze druiven
    • 2 stengels selderie, fijngesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 3 eetlepels appelsap
    • 1 bosje waterkers, schoongemaakt en fijngesneden
    • 2 eetlepels walnoot, gehakt
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote kom appels en citroensap vermengen. Druiven, selderie en lente-ui erdoor scheppen.
    2. In een kommetje mayonaise, yoghurt en appelsap opkloppen. Op smaak brengen met zout.
    3. De dressing over het appelmengsel scheppen en voorzichtig omscheppen.
    4. Waterkers wassen en goed droogmaken. Het blad over individuele borden verdelen.
    5. Appelmengsel erop scheppen en walnoot erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    mauricedeboer
    0

    - Gewaardeerd op - 16 aug 2014

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 27 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren