Halloween dip

    Halloween dip

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze uiendip is heerlijk met tortillachips of rauwe groente (paprika, komkommer, etc.) en ziet er spectaculair en een beetje griezelig uit met de spin gemaakt van een paprika. Zo willen je kinderen wel groente eten!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 320 gr ui, fijngehakt
    • 1 dessertlepel verse tijm, fijngehakt
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 55 gr mayonaise
    • 115 gr roomkaas
    • 225 gr zure room
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 2 oranje of rode paprika's
    • 1 zwarte olijf

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit een koekenpan met boter en olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien, tijm, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper toe en bak 15-20 minuten, tot de uien zijn gekaramelliseerd. Schep op een bord om af te koelen.
    2. Meng mayonaise, roomkaas, zure room, knoflookpoeder, worcestersaus, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper in een grote kom. Schep de afgekoelde uien erbij en meng goed door.
    3. Om het lijf van de spin te maken, snij je een paprika door de helft en verwijder de zaadjes en het witte gedeelte. Om de poten te maken snij je de tweede paprika in reepjes, vanaf het steeltje naar beneden.
    4. Schep de dip in een schaap en zet het lijf van de spin hier midden in. Plaats 4 'poten' aan elke kant van het lijf.
    5. Snij twee plakjes van de olijf om de ogen te maken. Smeer wat van de dip in het midden van de olijven als pupil en gebruik nog wat meer van de dip om de olijven op de paprika te plakken als ogen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren