speculaas-stoofperentaart

    1 uur 15 minuten

    Een winterse variatie op de appeltaart, speculaasdeeg gevuld met amandelspijs en stoofperen. Handig om het restje stoofperen te verwerken!


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 250 gram bloem
    • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 125 gram boter
    • 10 gram speculaaskruiden
    • 25 gram melk
    • 2,5 gram bakpoeder
    • 250 gram spijs
    • stoofpeertjes (goed uitgelekt)
    • abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. doe de bloem in een kom en maak een grote kuil in het midden. Doe daar de andere ingrediënten in tot en met de bakpoeder. Vanuit het midden rustig gaan kneden tot een egaal deeg. Deeg in plastic verpakken en een half uurtje de koeling in.
    2. Maak het spijs aan met een half geklutst ei, zet weg tot gebruik. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    3. Snij de goed uitgelekte stoofperen in blokjes.
    4. Vet een zandtaartvorm, of vierkante vorm van 20x20 in en bekleed de vorm met het speculaasdeeg, ook de randen. Hou wat deeg over voor het vlechtwerk.
    5. rol het spijs uit tussen plastic en leg het op de bodem.
    6. verdeel de stoofpeertjes tot aan de rand van de taart en bekleed de taart met vlechtwerk van het overgebleven deeg.
    7. zet de taart in de oven, ongeveer een half uur en bestrijk direct na het bakken met warme abrikozenjam.
    8. De volgende dag is de taart het lekkerst, maar of je dat redt.....??!!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties