Carrot cake, variatie op Ottolenghi

    Carrot cake, variatie op Ottolenghi

    3keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een recept voor worteltaart, waarbij het na een paar keer proberen beetje een mix is geworden tussen de klassieke carrot cake en de worteltaart van Ottolenghi.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde worteltaart

    • Cake
    • 3 eieren, gesplitst
    • 200 gram zonnebloemolie
    • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 100 gram walnoten, gehakt
    • 50 gram geraspte kokos
    • 135 gram geraspte wortel
    • 160 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • Glazuur
    • 70 gram boter
    • 35 gram poedersuiker
    • 2 eetlepels honing
    • 200 gram roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een springvorm met bakpapier.
    2. Meng 1 heel ei en 1 eierdooier in een schaal.
    3. Mix zonnebloemolie en basterdsuiker in een kom, met een elektrische mixer, 1 minuut op de middelste stand.
    4. Voeg het eimengsel toe en mix nog 1 minuut op lage stand.
    5. Walnoten, kokos en wortel erdoor roeren.
    6. Bakmeel, kaneel en kruidnagel toevoegen.
    7. Klop 2 eiwitten stijf en spatel deze door het mengsel (de twee overgebleven eidooiers kun je voor een ander recept gebruiken).
    8. Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
    9. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.
    10. Voor het glazuur mix je boter, poedersuiker, en honing in kom.
    11. Roomkaas toevoegen en op lage stand nog even mixen.
    12. Laat de cake helemaal afkoelen en smeer vervolgens het roomkaasmengsel erop. Garneer met wat walnoten.
    13. Eet smakelijk!

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 18 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren