Zelfgemaakte babyvoeding: courgette

  17 minuten

  Vanaf 6 maanden (soms al vanaf 4 maanden) kun je je baby een groentehapje geven! Courgette is als eerste hapje een goeie keuze. Voeg geen zout of peper of andere kruiden toe.

  Lientje

  Noord-Holland, Nederland
  65 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 3 - 4 porties

  • 1 grote (biologische) courgette

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:17min 

  1. Was de courgette en snij de uiteinden eraf. Snij in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Leg ze in een pan met een laagje water (tot halverwege de courgette) en breng aan de kook. Laat ongeveer 8 minuten koken tot de courgette heel zacht is als je er met een vork in prikt.
  2. Doe de courgette in een maatbeker (of keukenmachine) en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een glad papje. Je kunt eventueel wat kookwater toevoegen, maar courgette bevat van zichzelf al veel water en het papje wordt dus waarschijnlijk al wel dun genoeg.
  3. Laat afkoelen en serveer de courgette lauw (niet heet!) of op kamertemperatuur.
  4. Het restant van de courgette kun je goed invriezen! Vul bijvoorbeeld ijsblokbakjes met de puree, zodat je later het makkelijk per portie weer kunt laten ontdooien en opwarmen. Dek het bakje wel goed af in de vriezer, zodat er geen viezigheid in kan komen.

  Tip

  Om een baby aan de nieuwe voeding te laten wennen en te kijken of je baby er geen allergische reactie van krijgt, is de stelregel om steeds 1 nieuwe groente (of fruit) 2 of 3 dagen achter elkaar te geven. Je kunt indien nodig (als je baby het niet meteen lekker vindt) de courgette mengen met wat moedermelk of flesvoeding.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)