Tortellini met champignons en pesto-roomsaus

    Tortellini met champignons en pesto-roomsaus

    8keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor tortellini (uit het koelvak) met rucola, kastanjechampignons en een romige pestosaus. Een heerlijke vegetarisch recept.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • scheut olijfolie
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 150 gr kastanjechampignons, in kwarten
    • 1 flinke eetlepel pesto
    • 75 ml crème fraîche
    • 250 gr verse tortellini met kaasvulling
    • 50 gr rucola
    • handvol Parmezaanse kaas, geraspt
    • handvol pijnboompitten, geroosterd
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de sjalotjes en champignons toe. Bak een paar minuten.
    2. Voeg de pesto toe en warm goed door. Voeg dan de crème fraîche toe, roer door en laat een paar minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    3. Kook ondertussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af.
    4. Verdeel de rucola over de borden, schep daar de tortellini op en vervolgens de champignons in pesto-roomsaus. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren